6 Eylül 2012 Perşembe

OYUNLARLA ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ YALNIZ HİSSETMEZLER.

Gelişim çağındaki çocukların duygusal ve fiziksel gelişiminde olumlu katkıları olan benten oyunları çocukların severek oynadığı oyunlardan biridir. Bu yönde anne-babalara düşen en önemli görev çocuklarının bu tür oyunların olduğu sitemize yönlendirmek olmalıdır. Çünkü bu sitedeki oyunlar çocuklarınızın yaratıcılığını ortaya çıkartmasını sağlayacak en sağlıklı platformdur. Çocuğun kendini ifade etmesinde en önemli araç olan benten oyunları aynı zamanda çocukların sosyalleşmesinde de önemli katkıları vardır. Çocukların becerilerinin geliştiren bu oyunların çocuklarınızın üzerinde pozitif etkileri olduğu unutulmamalıdır. Bu oyunlar çocukların sosyal hayatlarında insan ilişkilerinde arkadaşları ve öğretmenleri ile olan ilişkilerinde olumlu etkileri vardır. Çünkü çocuklar bu oyunlar içinde aldığı görevlerle yardımlaşma, konuşma, konularında deneyim kazanmış olurlar.

Yine sitemizde çocukların duygusal ve sosyal gelişimini olumlu yönde etkileyen oyunlardan biri olan sünger bob oyunları çocukların zihin gelişimine de olumlu katkıları vardır. Sünger bob oyunları 3-6 yaş grubu çocuklardan 7-15 yaş gurubuna kadar hitap etmektedir. Çocukların hayal dünyasındaki sevilen çizgi film kahramanı sünger bob çocuklara yaratıcı düşünme becerisi kazandırır. Anne-babalar için bu tür oyunlar çocuklar ile iletişim kurulması açısından çok önemli bir rol oynar. Çünkü bu oyunlarla anne babalar çocukların hayal dünyasında olup bitenleri daha iyi anlayabilirler.

Yine sitemizde çocuklara dikkat, planlama becerileri, yaratıcı düşünme,becerileri kazandıran oyunlardan biri olan kral oyun aynı zamanda çocuklara oyun içinde aldığı görevleri severek yerine getirme alışkanlığı kazandır. Bu duygu çocukları yaşamlarının her alanında motive eder Kral oyunlar ile çocuklar kendilerini yalnız hissetmezler Çünkü çocuklar kral oyun sitemizdeki oyunlarla öğrenmeyi sevme gibi alışkanlıklar kazanır. Beceri oyunları kategorisinde yer alan kral oyunları çocuklara hızlı olma alışkanlığı kazandırır. Sitemizdeki oyunların kaliteli olması sitemizin popülerliğini arttıran en önemli bir faktördür. Bu yüzden kral oyun denildiğinde kral oyun sitemizin gelmesi şaşılacak bir durum değildir aslında, oyun sitemiz tüm oyun severlere iyi eğlenceler diler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder