1 Eylül 2012 Cumartesi

Neden Maç oyunları en çok oynanan oyunlar arasında yer alır?

Maç oyunları, oyun genelinde en çok oynanan oyunlar olarak bilinir. Oyun dünyasında kızların da var olduğunu düşünürsek, maç oyunlarının diğer oyunlar karşısında daha az şansı olduğunu düşünebiliriz. Ancak maç oyunları kızlar tarafından da oynanmaktadır. Aynı şekilde pepee oyunlarını hatta barbie oyunları da zaman zaman erkekler tarafından oynanmaktadır.

Oyun tasarımcıları, her oyun kategorisinde kullandıkları karakter barbie olsa bile erkekleri de düşünerek oyunlarını tasarlarlar. Örneğin; kız giydirme oyunlarında erkekler pek ilgi göstermez. Ancak oyunun girişine kız figürü yanına erkek figürü de konulduğunda işler değişir. Erkeklerin bu tip oyunlara ilgini artar. Maç oyunlarında da adı her ne kadar maç oyunları da olsa içerisinde beceriye ya da zekaya dayalı oyunlar a bulunmaktadır. Kızların maç oyununa ilgisini çekebilmek adına, oyuncuları kız yapmak mantıklı bir fikirdir.

Maç oyunların sitelerinde en can alıcı nokta, site içerisinde yer alan oyunların sadece maçtan ibaret olmayışıdır. Maç oyunlarının içeriğinde farklı türden oyunlar da yer almaktadır.
Maç oyunları genellikle fare ile oynanır. Frikik ve penaltı oyunlarında klavye ye de ihtiyaç duyulur. Maç oyunlarının nasıl oynanacağı site içerisinde yer alır. Eğer site içerisinde maç oyunlarının oynanması konusunda herhangi bir yazı bulunmuyorsa, oyun içerisinde buna dair bilgiler bulmaktadır. Maç oyunları kolay ya da zor olabilir. Genellikle en çok sevilen maç oyunları zor olanlardır.

Maç oyunları özellikle erkek çocukları tarafından en çok oynanan oyunlardandır. İnternet dünyasından erkekler kızlara göre bilgisayar başında daha çok zaman geçirdiğinden, oyun piyasasına erkeklerin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Ancak en çok oynanan oyunlarda mutlaka kızların da parmağı vardır. Bu nedenle tasarlanan oyunlarda kızları da düşünmek gerekir. Maç oyunları eğlenceli oyunlarıdır. Maç izlemeyi ya da oynamayı seven hemen herkes maç oyunlarından büyük keyif alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder