5 Eylül 2012 Çarşamba

Maç oyunlarının önlenemez yükselişi

Maç oyunları, tüm oyunlar içerisinde en çok oynanan oyunlardandır. En çok ziyaret edilen flash oyun sitelerinde, kurulduğu andan itibaren sayaç tutulmaktadır. Görünün o ki maç oyunlarının sadık kitlesi her geçen yıl artmaktadır. En çok oynanan oyunlara bakacak olursak, hemen her flash oyun sitesinde mutlaka maç oyunlarının üst sıralarda yer aldığını görürüz. Üst sıralarda yer alan diğer oyunlar ise barbie oyunları ve pepee oyunlarıdır.

Maç oyunlarına ilginin yüksek olması, bu alanda ortaya konan oyun sayısını arttırmaktadır. Oyun kategorileri içerisinde en çok oyuna sahip kategorilerden birisi de maç oyunlarıdır. Maç oyunları birbirleri ile benzerlik gösterilebilir. Örneğin, penaltı konusunda çok sayıda oyun bulunmaktadır. Bu maç oyunları içerisinde yapılan penaltı oyunlarının özgün olmadığını göstermez. Penaltı oyunları kendi içerisinde de farklı dallara ayrılmaktadır. Penaltı turnuvası, ilerlemeli penaltı oyunları, nişan oyunları bunlardan sade birkaçıdır. Ancak yapılan maç oyunlarının özgün olması her şeyden önemlidir. Daha önceden yapılmış oyunların birebir aynısını yapmak, maç oyunları dünyasına bir şey katmaz. Bu alanda yapılacak özgün maç oyunları, çok sayıda oyuncu tarafından oynanabilir.

Maç oyunları en çok güncellenen ve en çok yatırım yapılan alanlardan olduğu için piyasada çok sayıda maç oyunu bulunmaktadır. Bu maç oyunları tasarımcıları açısından kötü ancak oyunları yayınlayan kişiler açısından iyidir. Rantın yüksek olduğu oyunlarda fark yaratmak her zaman daha zordur.

Maç oyunlarının futbol konulu hemen her internet sitesinde rastlayabiliriz. İnternet sitesi sahipleri, sitelerine maç oyunları ekleyerek ziyaretçilerinin dikkatini çekmektedir. Maç oyunları, her yaştan insanın büyük bir keyifle oynayabileceği oyunlardandır. Maç oyunları yayımlarken, oyunun nasıl oynandığına dair bir dizi yazı yazılması gerekir. Sebebi is oyuncuların oyuna daha kolay alışabilmesi ya da oyunu daha çabuk öğrenebilmesi açısında önemlidir. Piyasa da çok sayıda maç oyunları bulunmakta ancak her maç oyunu resimde gözüktüğü kadar güzel yapılmamış olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder